2024-01-16

Tekirdağ NKÜ’de “Akademisyen Buluşlarının Patentlenebilirliği” Başlıklı Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Üniversite Sanayi İş Birliği, Patent ve Lisans Destek Koordinatörlüğü ve NKUTEK TTO tarafından “Akademisyen Buluşlarının Patentlenebilirliği” başlıklı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

14 Aralık 2023 Perşembe günü saat 10:30- 12:00 arasında Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen toplantının Moderatörü Üniversite Sanayi İş Birliği, Patent ve Lisans Destek Koordinatör Yardımcısı ve NKÜTEK TTO Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Figen TAŞCI DURGUT olurken, Adım Patent Arge ve İnovasyon Danışmanı Seval YILMAZ ise konuşmacı olarak yer aldı.

Etkinliğe NKÜTEK Genel Müdürü Öğr. Gör. Dr. Barış KOCABIYIK, akademik ve idari personelimiz ile öğrenciler katıldı.

Programda önce Öğr. Gör. Dr. Figen TAŞCI DURGUT, Üniversite Sanayi İş Birliği, Patent ve Lisans Destek Koordinatörlüğü ile NKÜTEK hakkında bilgiler verdi. Ardından konuk konuşmacı Seval YILMAZ marka, lisans, tasarım hakları, telif hakları, fikri ve sınai haklara değindikten sonra buluşların ulusal ve uluslararası ölçekte patentlenmesi ve akademi camiasında bu süreçlerin işleyişini anlattı.