2023-11-29

Üniversite Sanayi İş Birliği, Patent ve Lisans Destek Koordinatörlüğü ile Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Arasında İş Birliği II. Toplantısının Gerçekleştirildi



 

Üniversite Sanayi İşbirliği, Patent ve Lisans Destek Koordinatörlüğü olarak, bölgemizde bulunan sanayinin mevcut kaynaklarının daha verimli kullanılması veya onlara yeni kaynaklar yaratılması amacıyla sürdürebilirlik, çevre dostu teknolojiler ve inovasyon geliştirme alanlarında faaliyetlerin artırılması amacı ile 28. 11.2023 tarihinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Taşan başkanlığında, Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin AKÇAL, Şube Müdürü Deniz GÜNDOĞAN, Şehir Planlama Uzmanı Betül AKYOL, TNKÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi ve Ziraat Fakültesi Dekan Yard. Prof. Dr. Murat DEVECİ, TNKÜ Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Can Burak ŞİŞMAN, TNKÜ Teknik Bilimler MYO Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif TÜRKBOYLARI, ÜSİ, Patent ve Lisans Destek Koordinatörlüğü Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Figen TAŞCI DURGUT’un katılımları ile gerçekleştirildi.

Toplantıda; çevre dostu yapıların ve yöntemlerin teknoloji kullanılarak bölgede uygulanması konusunda, verileri toplanan işletmelerde bahsi geçen yöntemlerin uygulamaya geçirilmesi için değerlendirmeler yapılarak yol haritasının oluşturulması hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.